Alapanyagok: búzaliszt felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Sportszelet süti
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (8 szavazat)

Hozzávalók: 35 dkg finom liszt, 15dkg porcukor,
4 dkg teavaj vagy margarin, 1 egész tojás, 3 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kb. 3 evőkanál tejföl.
Töltelékhez: 5 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 15 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg porcukor.
Tetejére: 1 tortabevonó, 2 evőkanál olaj.

kittyke85 képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (3 szavazat)

Az eddigi legjobb pogi: Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben, a többi hozzávalóval jól kidolgozom. Háromszori hajtogatás után kétujjnyira nyújtom. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom és 180 fokon 18-20 perc alatt készre sütöm.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Az élesztőt szétmorzsoljuk, és 1 dl langyos vízben feloldjuk. Belekeverünk két evőkanál rozslisztet, 1 főtt, áttört burgonyát, és meleg helyen kb. 1 óra alatt megkelesztjük. A kétféle lisztet átszitáljuk, összekeverjük, hozzáadjuk a magokat, a sót, a megkelt kovászt, és langyos vízzel alaposan összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen bő órát kelesztjük. Olajjal kikent szögletes formába ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (6 szavazat)

Az élesztőt 1 dl tejjel, kevés cukorral, 2 evőkanál liszttel elkeverjük, meleg helyen 15 percig kelesztjük. Ezt követően az átszitált langyos liszthez adjuk a sót és a maradék cukrot, majd ráöntjük a megkelt élesztőt és a vizet. Ezután elkezdjük a dagasztást. Amikor a tészta kezd hólyagosodni, hozzáadjuk az olajat és a tésztába bedolgozzuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.7 (9 szavazat)

Langyos, lisztes cukros vízben a szárított élesztőt feloldjuk, kelni hagyjuk és a lisztet, a cukrot, a sót, a búzacsírát, a vajat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy jó, kemény nyújtható tésztát kapjunk. Az egészet lisztezett gyúródeszkára borítjuk és jól kidolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és fényes nem lesz.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (6 szavazat)

Az élesztőt langyos, cukros vízben megkelesztjük. A kukoricalisztet átszitáljuk és mély tálba öntjük. A megkelt élesztőt, a sót, a búzalisztet összekeverjük és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A tészta kidolgozása közben adjuk hozzá a napraforgóolajat. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg a kézről és a tálról egyaránt le nem válik.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.71429
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.7 (7 szavazat)

Az élesztőt cukros langyos tejben 10-15 percig kelesztjük. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, az olajat, a megkelt élesztőt, és tejjel az egészet tésztává gyúrjuk. 45-50 percig meleg helyen kelesztjük. Közben a fűszereket ízlés szerint összeállítjuk és összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára helyezzük és két részre osztjuk.

Tartalom átvétel