Alapanyagok: csirkemellfilé felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.7 (3 szavazat)

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk és fél órát állni hagyjuk, majd egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és megsütjük. A salátát megtisztítjuk a külső levelektől és csíkokra vagdaljuk. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt összekeverjük, a majonézzel, a mustárral és a vízzel, sóval, borssal ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sajtos-tejszínes csirkemell körettel
8.36842
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.4 (19 szavazat)

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük, és egy tűzálló tálba rakjuk, egymás mellé. A 2 dl tejszínt a tejföllel, a kockasajtokkal jól összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és ráöntjük a hússzeletekre, a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. Krumplipürével tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A csirkehúst kockára vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, alufóliába csomagoljuk, és sütőben, a saját gőzében puhára pároljuk. A zöldségeket alaposan megmossuk és leszárítjuk. A saláta leveleit apróra összetépkedjük, vagy késsel összevágjuk, a többit felkarikázzuk. A zöldségeket és a kihűlt húst üvegtálba tesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Édes savanyú csirkemell rizzsel
8.53846
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (13 szavazat)

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a paprikát kimagozzuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát 8 cikkre szeleteljük, az ananászt kis szeletekre, a gyömbért is vékony szeletekre vágjuk. Az olajat megmelegítjük egy serpenyőben, és a csirkemell csíkokat megpirítjuk benne, majd kivesszük a húst.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Csirkemell kuglóf formában
5.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (2 szavazat)

Egy kuglóf formát kibélelünk sütőpapírral. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, sóval, borssal, flekken fűszerkeverékkel fűszerezzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kukoricás, tejszines csirkemell rizzsel
7.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (12 szavazat)

A csirkemellfilét csíkokra vágom, és megforgatom lisztben. Egy nagy teflonferpenyőben felhevítem az olajat, és pár perc alatt megsütöm benne a csirkehúst. A kukoricakonzervet leszűröm, és a húsra öntöm, lefedve 10 percig párolom. A húshoz keverem a tejszínt, sózom, borsozom és még pár percig főzöm. Párolt rizzsel tálalom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sajtos paradicsomos csirkemell
7.625
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.6 (8 szavazat)

A csirkemellet szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy kiolajozott tepsibe pakoljuk a húst, rárakjuk a meghámozott, felszeletelt paradicsomokat, megszórjuk: bazsalikommal (lehet friss is), oreganóval, pizzafűszerkeverékkel, ráöntjük a tejszínt, letakarjuk alufóliával és kb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sajttal töltött, baconba tekert csirkemell
8.94737
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.9 (19 szavazat)

A csirkemelleket megmossuk, hosszában bevágjuk, és ezekbe a "zsebekbe" camambert sajtszeletet teszünk. A húst összezárjuk, bedörzsöljük szárnyasfűszersóval, és 3 szelet baconba tekerjük. Egy kisebb tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk kb. 30-40 percig lassú lángon sütjük, majd a fóliát levéve, pirosra pirítjuk. Burgonyakrokettet adhatunk hozzá.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Füstölt sajtos sűlt csirkemell
8.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (6 szavazat)

A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés olajban fehérre sütjük, és egy tepsibe sorban lerakjuk a szeleteket. Elkészítjük a ragut: a szalonnát kis csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát és kevés olajon megpirítjuk, majd pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, egy kis dobozos paradicsompürét és kb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Csirkés sajtos tészta
8.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (12 szavazat)

A vöröshagymát apóra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Közben a 4 nagyobb paradicsomot meghámozzuk (fél percre forró, lobogó vízbe mártjuk, majd hideg vízbe rakjuk, így könnyen lejön a héja), felkockázzuk és a hagymához adjuk, sóval, borssal, bazsalikommal, összetört, zúzott fokhagymával ízesítjük, paradicsomlevet öntünk alá, és jó sűrűre főzzük (kb. 20 perc).

Tartalom átvétel