Alapanyagok: graham-liszt felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.57143
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.6 (7 szavazat)

Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.4
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.4 (10 szavazat)

Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.77778
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (9 szavazat)

Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.1
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.1 (10 szavazat)

Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.28571
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (7 szavazat)

A Graham-lisztet a vízzel jól átdolgozzuk, majd belekeverjük a finomlisztet, a sót és a köménymagot. Ezután 2-3 órán át pihentetjük. Ez idő letelte után átdagasztjuk, hozzáadjuk az olajat, amit előzőleg 40 °C-ra felmelegítettünk. Az olaj teljes bedolgozása után a tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és csörögemetszővel 4x8 cm nagyságú lapokat vágunk, majd felületét megszurkáljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (9 szavazat)

A tejet, a vizet, és a mézet összekeverjük. Az élesztőt mézes, langyos vizes tejben megkelesztjük. A liszteket nagyobb méretű tálba szitáljuk, összekeverjük a búzacsírával, a sóval, a sajttal és az őrölt köménymaggal. A megkelt élesztőt ráöntjük a lisztre, és a megmaradt tejes vízzel közepes keménységű tésztát dagasztunk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.7 (9 szavazat)

Langyos, lisztes cukros vízben a szárított élesztőt feloldjuk, kelni hagyjuk és a lisztet, a cukrot, a sót, a búzacsírát, a vajat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy jó, kemény nyújtható tésztát kapjunk. Az egészet lisztezett gyúródeszkára borítjuk és jól kidolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és fényes nem lesz.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.44444
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.4 (9 szavazat)

A tejet és a vizet és a mézet összekeverjük. Az élesztőt mézes, langyos vizes tejben megkelesztjük. A liszteket nagyobb méretű tálba szitáljuk, összekeverjük a búzacsírával, a sóval és az őrölt köménymaggal. A megkelt élesztőt ráöntjük a lisztre, és a megmaradt tejes vízzel közepes keménységű tésztát dagasztunk. Letakarjuk, 30-40 percig kelesztjük, és ha kész, lisztezett gyúródeszkára borítjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (8 szavazat)

Az élesztőt mézes, langyos vízben megkelesztjük. A zabpelyhet kávédarálón megőröljük. Ezután a különböző liszteket a búzacsírával, a sóval és a lenmaggal jól összekeverjük. Az élesztőt ráöntjük a lisztre, a langyos vízzel alaposan eldolgozzuk, és közben hozzáadjuk az olajat. Az így elkészült tésztát tálban 3-4 órán át langyos helyen megkelesztjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
3.71429
Értékelés: nincs Átlagérték: 3.7 (7 szavazat)

A megszitált langyos liszt közepébe mélyedést képezünk, és beleöntjük a langyos vízben feloldott élesztőt, majd letakarjuk és 60 percig kelni hagyjuk. Ha jó a kovász, akkor ráöntjük a burgonyapelyhet, a sót, a maradék lisztet, az olvasztott vajat és tejjel jól összedolgozzuk. Ezután a tésztát letakarjuk, 60 percig kelni hagyjuk.

Tartalom átvétel