Alapanyagok: húsleveskocka felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Fokhagymakrém leves
6.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (4 szavazat)

A hagymát kockákra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk, vízzel felengedjük, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott krumplit, sóval, borssal és húsleveskockával ízesítjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és összeturmixoljuk, végül hozzákeverjük a tejszínt, és felforraljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (2 szavazat)

A csíkokra vágott gombát, sonkát, tarját, a felkarikázott citromot, paprikát és káposztát egy liter hideg vízben főzni kezdem. Amikor felforrt, hozzáteszem a két leveskockát, és negyven perc alatt puhára főzöm. Majd virslit karikázok a tetejére és egy pohár tejföllel összekeverem. Egy felkarikázott, főtt kemény tojásra tálalom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Karfiol leves
1
Értékelés: nincs Átlagérték: 1 (1 vote)

Egy megtisztított, rózsáira szedett, nagy fej karfiolt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, s leveskockávál ízesítjük. Közben olajból és a lisztből világos rántást készítünk, amellyel besűrítjük a levest, majd ráöntjük a tejfölt, és még egyszer átforraljuk. Apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4
Értékelés: nincs Átlagérték: 4 (3 szavazat)

A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Húsvéti őzgerinc
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (12 szavazat)

A répát kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, 3 darabot apró kockákra vágunk. A parizelt, az uborkát is kockákra vágjuk. A borsókonzervről a levét leszűrjük. 1 dl vízben a húsleveskockát és a zselatint megfőzzük, összekeverjük a majonézzel, sóval, borssal, citromlével, kevés porcukorral ízesítjük, hozzáadjuk tejfölt.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Póréhagyma krémleves
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (16 szavazat)

A hagymát, a póréhagymát és a burgonyát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. Kevés olajon, víz (melyben a húsleveskockát feloldottuk) hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész összeturmixoljuk. A tejszínnel elkavart lisztet ráöntjük, és egyet forralunk rajta. Ha szükséges tejjel hígítjuk. Sóval, borssal, tárkonnyal, petrezselyemmel ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4
Értékelés: nincs Átlagérték: 4 (1 vote)

Kevés olajon megpirítok egy gerezd fokhagymanyomóval összenyomott fokhagymát. Ráteszem a rózsáira szedett brokkolit és a kockákra vágott krumplit. Ezután felengedem 3 dl vízzel. Ha felfőtt, beleteszem a húsleveskockákat és egy kis delikátot, beleteszem a tejszínt és felöntöm egy liter tejjel. Sózom, borsozom. Amikor megpuhult, összeturmixolom, de úgy, hogy azért darabos maradjon.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Bolognai spagetti
8.4
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.4 (5 szavazat)

A hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk a zeller zödjét finomra vágjuk, a leveskockát feloldjuk 2 dl forró vízben. Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a zöldségeket, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a húslevest, a darált marhahúst, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk csipetnyi cukorral, s időnként megkeverve 30-40 percig pároljuk. A spagetti megfőzésének ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Karfiol krémleves
5.54545
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (11 szavazat)

0.5 liter vízben feloldjuk a húsleveskockákat, és a rózsáira szedett karfiolt beletesszük. Utánasózzuk, és ha puhára főtt, áttörjük. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, és megtejfölözzük, pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sajtkrémleves
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (10 szavazat)

A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, fél kiskanálnyi szerecsendióval, borssal fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A ...

Tartalom átvétel