Alapanyagok: köménymag felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(9 szavazat) A langyos tejhez adunk egy kávéskanál cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, tojással, sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk és 30 percig pihenni hagyjuk.
|
|||
(9 szavazat) Az élesztőt langyos, (1 evőkanálnyi) cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet összekeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a megtuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. Dagasztás után négyfelé osztjuk a tésztát, egyesével kinyújtjuk majd mindegyiket megkenjük a következő krémmel: a margarint a tojássárgával és a sóval habosra keverjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit és kb.
|
|||
(2 szavazat) Az olajat felhevítjük, majd a lisztet rászórjuk, és állandó, folyamatos keverés közben világosbarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a köménymagot, és a tűzről lehúzva, de folyamatosan kevergetve kipattogtatjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felöntjük vízzel, sóval ízesítjük és jól felforraljuk. Közben a zsemlét apró kockákra vágjuk, és olajon barnára pirítjuk. A levest kb.
|
|||
(16 szavazat) A 4 darab közepes nagyságú céklát jól megmossuk, ha szükséges kefével megsúroljuk és vízben megfőzzük. Leszűrve hideg vízbe rakjuk, mert úgy a héja könnyebben leválik, majd meghámozzuk. Uborka gyaluval szeletekre vágjuk (ízlés szerint akár reszelhetjük is) és ecetes-cukros-sós salátalével leöntjük. Ízesíthetjük köménymaggal, reszelt tormával.
|
|||
(11 szavazat) A hagymát apróra vágjuk és forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, kevés vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, és visszarakjuk a tűzre. Ízesítjük őrölt köménnyel, fokhagymával, gulyáskrémmel, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassű tűzön főzzük. |
|||
(20 szavazat) A káposztát meggyaluljuk, besózzuk 1-2 órán át sóban állni hagyjuk. Ecetettel, vízzel, cukorral kellemes savanykás pácot készítünk. A káposztát kinyomkodjuk, beletesszük az ecetes lébe, köménymagot keverünk bele. Törött borssal vagy pirospaprikával meghintjük. |
|||
(2 szavazat) A sajtot lereszeljük. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és diónyi nagyságúakat helyezünk a sütőformába. A sütőt adagonként átfordíjuk.
|
|||
(1 vote) A finomlisztet a rétesliszttel összekeverjük. Az élesztőt összemorzsoljuk, és a kézmeleg vízzel, meg a cukorral, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. A többi liszt közé fektetve, letakarva 2-3 óráig pihentetjük: ez a kovász. Utána a többi liszttel, sóval, egy kiskanál cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, meg annyi kézmeleg vizet, hogy nem túl ...
|
|||
(3 szavazat) Készítsünk hagyományos káposztás tésztát.
|
|||
(7 szavazat) Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!
|
|||