Alapanyagok: kurkuma felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.8
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (10 szavazat)

A hámozott, belezett patisszont fél centi vastag szeletekre vágjuk. Tejfölt elkeverünk tojással és reszelt sajttal, fűszerezzük sóval, ízlés szerint kaporral, fehér borssal, kurkumával. Kizsírozott, lisztezett jénaiba helyezzük a szeleteket, leöntjük a mártással, majd ismét a szeletek, újra a mártás. A tetejére mártás kerüljün, és azt borítsuk be a sajt vékony szeleteivel.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Egy tűzálló tálat kibélelünk sonkaszeletekkel, majd ráterítjük az ananászkockákat, megfűszerezzük, és újra sonkát borítunk rá. A margarint felforrósítjuk a zabpehelyliszttel, pár percig kavaratjuk, majd felengedjük a tejjel, az ananászlével. Mártást főzünk belőle, majd a sonka tetejére öntjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Házi készítésű Martini
8.85714
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.9 (7 szavazat)

A vizet felforraljuk a cukorral, majd szobahőmérsékletűre visszahűtjük. Ezután összekeverjük a többi hozzávalóval: rizs, őrölt fahéj, őrölt szerecsendió, borsikafű, őrölt gyömbér, kurkuma, szegfűszeg, szegfűbors, élesztő, citromlé.
6 hét után leszűrjük, és ezt még megismételjük hetente 1-1 alkalommal, legalább kétszer vagy háromszor. Az utolsó szűrést gézlapon keresztül végezzük.

Tartalom átvétel