Alapanyagok: ostyalap felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Nápolyis süti
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (4 szavazat)

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a zsemlemorzsát, a sütőport, és a darált diót. Egy tepsi aljára lerakjuk az ostyalapot, úgy, hogy mindenhol fedje, majd erre öntjük a tésztát, és lassú tűzön megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: a margarint a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a forró vizet, jól kidolgozzuk. Hozzáadjuk a darált diót, a grízes lisztet, a sütőport és a tojások fehérjéből vert kemény habot. Egy tepsit nápolyi lappal kibélelünk, ráöntjük a masszát és közepes lángon megsütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gőzgerinc sütemény
8.8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.8 (5 szavazat)

A diót apróra vágom és egy serpenyőben megpirítom. Gőz fölött egy edényben megolvasztom a margarint, hozzákeverem a porcukrot, a kakaóport, a pudingporokat, a tojásokat, és a pirított diót. Folyamatosan kevergetem, a végén hozzáadom az összetört ostyalapot. Fóliával kibélelt őzgerinc formába öntöm, és egy éjszakára a hűtőbe rakom.

Tartalom átvétel