Alapanyagok: paradicsompüré felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

Az olajból, lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a paradicsomkonzervet, felengedjük vízzel, és habverővel simára keverjük. Sóval, cukorral ízlés szerint ízesítjük, felforraljuk, és kettő percig lassú tűzön főzzük. A bazsalikomot összevágjuk, és a levesbe tesszük. Hozzáönjtük a tejszínt, majd az edényt lehúzzuk a tűzről.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lasagne lebbencstésztából
4.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.5 (2 szavazat)

A olajon megpároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a lereszelt sárgarépát, és az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a kis doboznyi paradicsompürét, belekeverjük a ledarált húst, felöntjük paradicsomlével, sóval, borssal, pizza fűszerkeverékkel ízesítjük, és fedő alatt 30 percig főzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

A sertésszeleteket egyenletesen húsverő kalapáccsal klopfoljuk. Lisztbe mártva gyors tűzön olajban átsütjük és edénybe tesszük. A forró olajba kevés paradicsompürét majd lisztet teszünk, és együtt jól átforrósítjuk, majd tokaji borral (furmint vagy hárslevelű) felengedjük. Főzzük borssal, sóval nagyon pici cukorral és gondolatnyi fahéjjal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

A cukkinit megtisztítva centis kockákra vágjuk, a vajon hirtelen lepirítjuk, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, befűszerezzük és készre pároljuk (csak olyan puhára, hogy a formáját megőrizze). Melegen is fogyasztható, de hidegen is jó körítés főtt és sült húsokhoz.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

A makarónit a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Az olajon üvegesre pároljuk a megtisztított, kockára vágott hagymát, és hozzáadjuk a darált húst. Amikor elvesztette a színét, hozzáadjuk a megmosott, karikára vágott cukkinit. Paradicsompürével, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük, összefőzzük, és a főtt tésztára öntjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Bolognai spagetti
8.4
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.4 (5 szavazat)

A hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk a zeller zödjét finomra vágjuk, a leveskockát feloldjuk 2 dl forró vízben. Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a zöldségeket, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a húslevest, a darált marhahúst, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk csipetnyi cukorral, s időnként megkeverve 30-40 percig pároljuk. A spagetti megfőzésének ...

Tomi képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Az olajon üvegesre pároljuk a nagyon finomra vágott vagy reszelt hagymát, rádobjuk az alaposan megmosott, szeletelt gombát, néhány percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a citrom reszelt héját és átszűrt levét, a babérlevelet, a kakukkfüvet, egy kevés őrölt borsot és lassú tűzön, fedő nélkül puhára pároljuk. Végül ízlés szerint sózzuk és kevés cukorral ízesítjük. Kivesszük ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (4 szavazat)

A csirkét feldaraboljuk, és az olajon apránként átsütjük, hogy minden húsdarab megfehéredjen. Tűzálló tálra egymás mellé rakjuk, és leöntjük a mártással: a serpenyőben lévő olajat (ami a csirkehús átsütése után maradt) a tört fokhagymával, paradicsompürével, ketchuppal, vörös borral, borecettel, finomra vágott hagymával, sóval, borssal, mustárral összekeverjük, és néhány percig forraljuk. ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.88889
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.9 (9 szavazat)

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, majd kevés vízben megfőzzük. Világos rántást készítünk, amelybe beletesszük a paradicsompürét. Vízzel felengedjük, beletesszük a zellerzöldet, és ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk. Végül óvatosan, nehogy összetörjön, belekeverjük a kifőtt burgonyát. Sült hússal tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.22222
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.2 (9 szavazat)

A debrecenit zsíradék hozzáadása nélkül, serpenyőben barnára pirítjuk, majd félretesszük. A kockára vágott (húsos javasolt) szalonna zsírján üvegesre pároljuk a nagy fej hagymát, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, a paradicsomot és az ízesítőket. Besűrítjük, majd visszahelyezzük a kolbászokat és összemelegítjük.

Tartalom átvétel