Egytálételek: egyéb alapanyagból készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött hagyma recept
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, forró sós vízben kb. 2 perc alatt megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan szedjük ki, úgy hogy 2-2 hagyma réteg maradjon, és még tudjunk bele tölteléket rakni. (1 nagy hagymából kb. 3 db tölteni való hagyma-körünk lesz. A hagymák középső, már nem tölthető részét belerakhatjuk -összedarabolva - a töltelékbe).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Pangasius tésztában
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)

A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a zöldcitrom reszelt héját és levét, levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra darabolt kaprot, snidlinget és petrezselyemzöldet.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Virsli tésztában sütve
9.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.2 (5 szavazat)

Az élesztőt cukros, langyos vízben megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, az őrölt köményt, és a zúzott fokhagymát, majd a megkelt élesztőt, és tésztává gyúrjuk, kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk (ujjnyi vastagra), megkenjük mustárral, reszelt sajtot szórunk rá, a virslit ízlés szerinti darabokban tehetjük rá, belegöngyöljük (én kb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött gomba juhtúróval
0
Értékelés: nincs

A gombát megtisztítjuk, szárát kivágjuk. A gombafejeket forró vízben kb. 30 másodpercig előfőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és megsütjük. A gombafejeket picit megborsozzuk, belemorzsoljuk juhtúrót, és kicsit belenyomkodjuk. A szalonnakockákat a megtöltött gombára rakjuk, és sütőben 10-15 percig sütjük.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Dorozsmai Molnárponty házilag
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (1 vote)

A pontyfilét hidegvízben alaposan megmossuk, tiszta ruhával leszárítjuk, sózzuk, szalonnával megtűzdeljük, zsemlemorzsába mártjuk, majd a felhasználásig félre tesszük. Rozsdamentes edénybe vajat hevitünk, beletesszük a finomra vágott (tisztitva kb. 10 deka)vöröshagymát, megpirítjuk, megszórjuk kalocsai rózsapaprikával, felengedjük hal-alaplével, sózzuk és beforraljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Szentesi húsos csusza
7.4
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.4 (5 szavazat)

A hagymát apróra vágjuk és az olajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, majorannával, őrölt köménnyel fűszerezzük. A paradicsomot meghámozzuk, apróra kockázzuk, és a szintén kockára vágott baconnal együtt a húshoz adjuk, pár percig együtt főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

Párolt rizst készítünk, amit kiolajozott, kimorzsázott tepsiben egyenletesen elterítünk. Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a húst, befűszerezzük sóval, borssal, és ketchuppal, majd állandó keverés mellett lepirítjuk. Ha ez elkészült, eloszlatjuk a rizsen, és a hámozott, karikára vágott paradicsommal befedjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tojásos lecsó
9.57143
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.6 (7 szavazat)

A paradicsomot leforrázzuk, a héját leszedjük, cikkekre vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, ujjnyi darabokra szeleteljük. A 3 nagy fej hagymát megtisztítjuk, ketté vágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát (adhatunk hozzá 1-2 gerezd fokhagymát is), majd megszórjuk pirospaprikával (a tűzről levéve), és hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát, kb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk. A zöldpetrezselymet apróra vágjuk, olajban megdinszteljük, és ebben pároljuk meg a rizst. Mikor majdnem kész, jól meg is borsozzuk. Apróra vágott hagymával paprikás pörköltalapot készítünk, beletesszük a karikára vágott paradicsomot és tojásokat. Ízlés szerint sózzuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (4 szavazat)

A krumplit kis kockákra vágom. A zöldpaprikát és a paradicsompaprikát kierezem, majd a paradicsommal együtt felszeletelem. A hagymát kis kockákra aprítom. A kolbászt megmosom - így bőre könnyen lehúzható -, és vékony karikákra vágom. A füstölt szalonna zsírját leveses fazékban kiolvasztom.

Tartalom átvétel