Hidegkonyha: hidegtál receptek és az elkészítésük: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sonkás tekercs
8.22222
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.2 (9 szavazat)

A tojássárgákat fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, és ízlés szerint sózzuk, simára keverjük, végül beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 15 percig sütjük. Még melegen konyharuhába tekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

A csülköt egy éjszakára vízbe áztatom, másnap teljesen puhára főzőm, majd kivéve a vízből langyosra hűtöm, a kövér bőrös részeket leszedem és kétszer ledarálom. 1 dl vízben felfőzöm a zselatint, 3-4 percig főzöm, kevergetve, majd hagyom langyosra hűlni. Közben kemény habbá verem a tejszint hozzákeverem a zselatint, és az egészet a darált sonkához adom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tojástekercs sonkával
9.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.2 (6 szavazat)

Egy tepsit alufóliával kibélelek, az alufólián szétkenem az olajat, közben a sütőt előmelegítem, és pár percre berakom az alufóliás tepsit. A tojásokat felverem, hozzáadom a lisztet, és a tejfölt, sóval ízesítem, és alaposan összekeverem. A felforósított alufóliára öntöm és kb. 10 perc alatt megsütöm.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött rántott olajbogyó
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (2 szavazat)

Az olajbogyót lecsepegtetem a levétől, megtöltöm a májkrémmel, megforgatom liszben, felvert tojásban, zsemlemorzsában, és forró olajban kisütöm. Majonézt adhatunk hozzá.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tejföl felét és az apróra vágott kaprot. Jól összedolgozzuk, majd leöntjük a maradék tejföllel.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A paradicsomokból lehetőség szerint közepes nagyságuakat válasszunk, majd a tetejükről egy lapot levágunk, belsejüket kikaparjuk. Az üregeket megtöltjük a darált sonka, a kemény tojás, a snidling, só és egy kevés tejföl keverékével, és visszaillesztjük a levágott lapot a tetejükre.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A tejfölt a krémsajttal összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, cukorral, citromlével és a finomra vágott kaporral. Hozzákeverjük a diógerezdeket és a felkockázott sajtokat, uborkát. A koktélos poharak szélén végighúzunk egy citromgerezdet, utána a poharat a finomra vágott kaporba mártjuk. A zöld szélűvé vált poharakba salátaleveleket teszünk, és rárakjuk a sajtkoktélt.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Finom sós torta
7.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (4 szavazat)

A margarint a tejjel összeforraljuk, majd a levesszük a tűzről és beleszitáljuk a lisztet. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A töltelékhez való tojásokat keményre főzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Házi készítésű májkrém
9.4
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.4 (10 szavazat)

A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Belerakjuk a csirkemájat, majorannával, borssal fűszerezzük és készre sütjük. Vajjal és mustárral, összeturmixoljuk és ízlés szerint sózzuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.8 (4 szavazat)

A juhtúrót jól összekeverjük a reszelt tormával, tejföllel, és a fűszerekkel. A sonkaszeleteket megkenjük a tormáskrémmel, szorosan feltekerjük, és jól lehűtjük.

Tartalom átvétel