Hidegkonyha: szendvics receptek és az elkészítésük: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Körözöttel töltött paprika
0
Értékelés: nincs

A túrót összekeverem a vajjal, tejföllel, pirospaprikával, sóval, őrölt köménnyel ízesítem, hozzáadom az apróra vágott (vagy reszelt) vöröshagymát, jó habosra keverem. Adhatunk hozzá mustárt, sört, őrölt borsot is. A paprikákat megmosom, ás csumájuk mentén késheggyel körbevágom a tetejüket, az ereket és a magokat kiszedem, és mindegyiket megtöltöm a körözöttel.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Avokádó krém házilag, piritóssal
7.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (141 szavazat)

Az avokádót megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy fél, kis fej reszelt vöröshagymát, a citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, a tejfölt is hozzákeverjük és jól összeturmixoljuk. Pirítósra kenve ehetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sajtos sonkás töltött zsemle
8.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (3 szavazat)

A zsömlék tetejét levágjuk (kb. 1 cm). Az alsó rész belsejét kikaparjuk. A kalapokat és a zsemlék belsejét vékonyan megvajazzuk. Egy tálban összekeverünk egy nagy doboz tejfölt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a apró darabokra vágott (vagy reszelt) sonkát és sajtot, és a zsemlék kikapart belsejét. Jól összekeverjük, és visszatöltjük a zsemlékbe, rárakjuk a kalapokat, sajtot reszelünk rá.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A majonézt a sajtkrémet és a ketchupot összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát, és a csíkokra vágott csemegeuborkát. Apróra vágott hagymával, sóval, borssal ízesítjük. A kifliket kettévágjuk, és megkenjük a krémmel.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük. Miután kihűlt, túróval, tejföllel és kevés sóval jól összekeverjük. A félbevágott kiflik belsejét kikaparjuk, és megtöltjük a karfiolos túróval. A sárgarépákat megtisztítjuk, lereszeljük, majd megszórjuk vele a szendvicseket.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A tojásokat keményre főzzük, a sárgákat a margarinnal, mustárral, sóval, borssal összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott fehérjét. A zsemlék tetejét levágjuk, az aljukba üreget vájunk, és megtöltjük a töltelékkel, majd ráhelyezzük a tetejét.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk (karikára, kockára). A fokhagymát áttörjük, az oreganoval, ízlés szerint sóval, borssal és borecettel addig kevergetjük, amíg a só elolvad, aztán hozzáadjuk az olajat és az összedarabolt zöldségekre öntjük. Lefedjük, 1 órát hűtőben állni hagyjuk. Közben a zsemlét kettévágjuk, kivájjuk a belsejét (erre nem lesz szükség).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (3 szavazat)

A paradicsomokat megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A mozzarellát 16 vékony szeletkére vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük, a bazsalikomleveleket leöblítjük. A szalonnaszeleteket félbevágjuk, és a felforrósított olívaolajban megpirítjuk, félretesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (3 szavazat)

Besamelt készítünk: a megolvasztott vajon megfuttatjuk a lisztet, hozzáöntjük a tejet és kiforraljuk. Ezután belerakjuk a feldarabolt sonkát, átforraljuk, sóval, borssal, ízesítjük, hozzáadjuk a vajat és kikeverjük.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A főtt tarját ledaráljuk. Az anyagokat jól összekeverjük, és a kenyérszeleteket megkenjük vele. Előmelegített sütőben 3-4 percig sütjük. Tálaláskor meghintjük reszelt tormával vagy reszelt sajttal.

Tartalom átvétel