Levesek: gyümölcs leves receptek és az elkészítésük: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Birsalma krémleves
5.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (2 szavazat)

A birsalmákat alaposan megmosom, és héjával együtt lereszelem. Egy fazékba annyi vízzel teszem oda főni, hogy ellepje. Sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citormlével, vaníliás cukorral ízesítem, és fedő alatt 20-25 percig főzöm. A tejszínt összekeverem a liszttel, majd a leveshez keverem, felforralom, majd összeturmixolom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.6 (5 szavazat)

A szilvát félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és hideg vízben, cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, sóval főni tesszük. Ha puha, azonnal behabarjuk a tejföllel elkevert liszttel, és felfőzzük. Ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá, ha nem elég savanykás, citromlével ízesíthetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A kimagozott és hámozott sárgabarackot a vízben, és a fehérborban puhára főzzük. Csipetnyi sóval, porcukorral ízesítjük. Mikor a barack megpuhult, akkor áttörjük és hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük. Hűtve barackkockákkal, tejszínhabbal tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A meghámozott, kis kockákra vágott őszibarackot pár percig főzzük. Ízesítjük porcukorral, édes fehérborral, citromlével, sóval és szegfűszeggel. Ezután turmixgéppel pépesítjük. 2-3 órán át hűtjük, és őszibarackkockákkal tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A sárgadinnyét kis kockákra vágjuk. Porcukorral, konyakkal, édes fehérborral, tejszínnel, citromlével turmixgépben pépesre dolgozzuk. Lehűtjük, tálaláskor mégegyszer átkeverjük a géppel. Felvert tejszínhabbal díszítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gyümölcs leves
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (10 szavazat)

Az almát, barackot és körtét hasonló darabokra vágom. Annyi vízzel teszem fel főni, hogy ellepje. Ízesítem cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjat is adhatunk hozzá. Felforralom, és a tejföllel elkevert pudingporral behabarom, vízzel felengedem és mégegyszer felforralom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (6 szavazat)

1 1/2 liter vízbe csipetnyi sót, 10 dkg cukrot, ízlés szerint szegfűszeget és fahéjat forralunk. Öt perc forralás után átszűrjük, majd a megtisztított és apróra vágott almát belefőzzük. Közben a tejszínből a liszttel habarást készítünk. Amikor az alma megfőtt, a habarást állandó keverés mellett beleeresztjük. Felforraljuk és cukorral, citromlével ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (3 szavazat)

Simára keverjük a tejfölt a cukorral, hozzáöntjük a meggy levét és a tejet, elkeverjük és beletesszük a kimagozott meggyet. Azonnal fogyasztható,

Tartalom átvétel