Almás pite recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Almás pite receptje, elkészítése

Almás pite

A tésztához valókat összegyúrom, kb. ½ órára félreteszem. Addig elkészítem a tölteléket: 1,5 kg alma, amit lereszelek, öntök rá egy kicsi citromlevet, és olvaszott margarinon egy kicsit megpárolom, ízlés szerint cukorral, fahéjjal fűszerezem. Ha nagyon híg, akkor 1-2 ek. búzadarát is keverek hozzá.
A tésztát 2 részre osztom, kinyújtom tepsiméretűre és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Megszurkálom villával, majd megkenem sárgabarack lekvárral, és megszórom egy kis daráltdióval. Erre jön a töltelék majd a másik fél kinyújtott tészta. Ekkor megint megszurkálom a tésztát, és megkenem tojássárgával. Előmelegített sütőben sütöm kb.35 percig. Ha kihűlt porcukorral megszórom.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1⁄2 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál citromlé (töltelékhez)
  • cukor, fahéj (töltelékhez)
  • margarin (töltelékhez)
  • 1 1⁄2 kg alma (töltelékhez)
  • 1 db tojás (csak a sárgája)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
6.6
Átlagérték: 6.6 (10 szavazat)
Értékelés: nincs