Almás savanyúkáposzta saláta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Almás savanyúkáposzta saláta receptje, elkészítése

A káposztát lecsöpögtetjük, durvára felvágjuk, és nagy tálba öntjük. Az almákat megmossuk, felnegyedeljük, a magházat kivágjuk, és a húsukat vékony csíkokra szabva a káposztához keverjük. A sonkát szintén csíkokra vágjuk, és összekeverjük a káposztával. A diót durvára törjük, a tejföllel elkeverjük, és sóval, borssal meg a cukorral ízesítjük. A káposztára öntjük és 30 percig állni hagyjuk. Közben a petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk, és a salátára szórjuk. Néhány salátalevéllel díszitjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg savanyúkáposzta
  • 2 db savanykás alma
  • 40 dkg szeletelt, főtt füstölt hús
  • 5 dkg dió
  • 2 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál cukor
  • só, őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • salátalevél (díszítéshez)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

lánykori gyűjtés

Elkészítés ideje1 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs