Ananászos pulykamell recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Ananászos pulykamell receptje, elkészítése

Ananászos sűlt pulykamell

A pulykahúst megmossuk, szárazra töröljük, felszeleteljük, enyhén megsózzuk, lisztben megforgatjuk. Ananászból a körszeletes konzerv a javasolt. Az ananász levét leöntjük. A sajtot megreszeljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra sütjük, és egy tűzálló tálban egymás mellé rakjuk. A hússzeleteket betakarjuk az ananászdarabokkal, ráterítjük a gépsonkát, majd megszórjuk a sajttal. Az egészet megöntözzük a tejszínnel, és alufóliával letakarjuk. A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütő 2-es fokozat). Az ananászos pulykát átsütjük benne, majd eltávolítjuk a fóliát, és a sütőt felkapcsoljuk 4-es fokozatra ( 220 fok). Megpirítjuk a tetejét, és azonnal tálaljuk. Tört burgonyát kínálunk hozzá.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 40 dkg pulykamell
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 doboz ananász (konzerv)
  • 10 dkg sajt (trapista)
  • 4 evőkanál olaj
  • 20 dkg gépsonka
  • 3 dl tejszín

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Kiskegyed Konyha

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
6
Átlagérték: 6 (8 szavazat)
Értékelés: nincs