Ananászos sonkasaláta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Ananászos sonkasaláta receptje, elkészítése

A rizst az olajon üvegesre pirítjuk, és kétszeres mennyiségű, sós vízben puhára főzzük. Amíg kihűl, felkockázzuk az ananászt, és a sonkát is kis kockákra daraboljuk. A petrezselymet apróra vágjuk, a kukoricát lecsepegtetjük. Úgy is nagyon finom, ha csak összekeverjük (sózzuk, borsozzuk) a rizst, az ananászt, a kukoricát, a sonkát és a petrezselymet, de majonézzel dúsítva még laktatóbbá tehetjük.
A satjból forgácsokat szelünk és egy csipetnyit a saláta tetejére szórjuk. A petrezselyem leveleivel díszítjük. (sonka helyett levesben főtt csirkehússal is kiváló).

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 dl apró rizottórizs
  • 20 dkg ananász (konzerv)
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg főtt sonka
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 csomag petrezselyem
  • 5 dkg parmezán v. füstölt sajt
  • 2 dl majonéz

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Praktika magazin

Elkészítés ideje1 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs