Birsalmasajt recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Birsalmasajt receptje, elkészítése

Birsalma sajt

A birsalmákból a hibás részeket kivágjuk, megmossuk, felszeleteljük, nem hámozzuk meg, de kimagozzuk. Annyi vízzel amennyi ellepi, fedő alatt puhára pároljuk. Átpaszírozzuk, megmérjük, Egy kiló péphez 80 dkg cukrot számítunk. A birspépet kb. 15 percig lassú tűzön kevergetjük, majd a cukrot hozzáadva, 15-30 percig nagy lángon, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Hideg vízzel kiöblített formába öntjük, vagy zsírpapírral bélelet tepsibe öntjük. Keverhetünk hozzá a végén néhány gerezd diót. Szellős helyen addig hagyjuk szikkadni, amíg teljesen meg nem keményedett.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • birsalma
  • cukor
  • dió

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje2 óra
9
Átlagérték: 9 (4 szavazat)
Értékelés: nincs