Bográcsgulyás recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Bográcsgulyás receptje, elkészítése

Bográcsgulyás

A hagymát apróra vágjuk és forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, kevés vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, és visszarakjuk a tűzre. Ízesítjük őrölt köménnyel, fokhagymával, gulyáskrémmel, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassű tűzön főzzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzádjuk a burgonyát, és puhára főzzük, közben néha megrázogatjuk a bográcsot.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg sertéscomb
  • 50 dkg marhalábszár
  • szükség szerint olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • izlés szerint pirospaprika
  • izlés szerint köménymag
  • izlés szerint gulyáskrém
  • izlés szerint

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Elkészítés nehézsége alapján:

Egyéb infók

Forrás

ismerős

Elkészítés ideje2 óra
5.54545
Átlagérték: 5.5 (11 szavazat)
Értékelés: nincs
Anonymous (nem ellenőrzött)
Bográcsgulyás receptje

A kömenyt, a fokhagymát csak a vége felé tegyük bele, mert intenzivebb az ize. A zöldpaprikát hagymával együtt dinsztelem.

esommelierHU
esommelierHU képe
Offline
Regisztrált: 2009-09-04
Pontjai: 0
Bográcsolni fogunk

PS: És ne feledkezzünk meg a bográcsos - paprikás, magyaros - ételekhez illő vörösborokról sem!
Ajánlom a borteka.hu oldalt, ahol magyar borvidékek kézműves boraiból talál összeállításokat a Bográcsolni fogunk! címszónál.
Barátsággal
Trostel 'Vigasz' Péter ( www.borteka.hu )