Bomba-jó torta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Bomba-jó torta receptje, elkészítése

A margarint habosra keverjük a porcukorral, egyenként hozzákeverjük a 4 tojássárgáját. A piskótatekercset megtöltjük a krémmel, folpackba tekerjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A torta belsejéhez: 5 tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük az őrölt fahéjat, és a kakaóport. A tejet felforraljuk az apróra darabolt étcsokival, folyamatosan keverjük, majd a tojássárgás habos krémmel összekeverjük és gőz fölött sűrűre főzzük. A zselatint beáztatjuk és jól elkeverjük a még meleg krémmel, végül hozzáadjuk a kemény habbá felvert tejszínhabot.
A piskótatekercset kivesszük a hűtőből és 1 cm vastag szeletekre vágjuk, egy gömbölyű üvegtálat kibélelünk vele, beleöntjük a krém felét, és kirakjuk 1 sor szeletelt piskótatekerccsel, majd ráöntjük a megmaradt krémet.
Ha marad piskótatekercs szelet a tetejére tehetjük. Letakarjuk és kb. 4 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor egy tálra borítjuk, és felszeleteljük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 db piskótatekercs
  • 15 dkg margarin (töltelékhez)
  • 10 dkg porcukor (töltelékhez)
  • 9 db tojás (csak a sárgája)
  • 12 dkg porcukor (bombához)
  • 1 kiskanál fahéj (bombához)
  • 2 evőkanál kakaópor (bombához)
  • 2 1⁄2 dl tej (bombához)
  • 10 dkg étcsoki (bombához)
  • 15 g zselatin (bombához)
  • 2 1⁄2 dl tejszín (bombához)

Instrukciók

Először a fiam szülinapjára készítettem ilyet, ahol megkapta a "Foci-torta" nevet.

Jegyzet

Az üvegtálat előtte ki szoktam bélelni folpackkal és így rakom bele a piskótatekercs-szeleteket, mert így tálaláskor könnyebben „kifordul” a torta a tálból.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

szakácskönyv

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
7.16667
Átlagérték: 7.2 (12 szavazat)
Értékelés: nincs