Csalamádé, savanyúság recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Csalamádé, savanyúság receptje, elkészítése

Az alapanyagokat megtisztítjuk, felszeleteljük (az uborkát, hagymát, paprikát: uborka szeletelővel, a káposztát: káposzta gyaluval). Egy nagy tálban összekeverjük az alapanyagokat és rászórjuk a cukrot, a sót, a borként, hozzáönjük az ecetet, és jól összekavarjuk. 1 napig állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk, és lekötözzük a tetetejét.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 kg uborka
  • 1 1⁄2 kg vöröshagyma
  • 2 kg paprika
  • 2 kg káposzta
  • 50 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál
  • 5 dl 20 %-os ecet
  • 1 kiskanál borkén

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Márti mama

Elkészítés ideje3 óra
9.31579
Átlagérték: 9.3 (19 szavazat)
Értékelés: nincs
Szűcs Józsefné
Szűcs Józsefné képe
Offline
Regisztrált: 2012-09-09
Pontjai: 2
Borkén

Nagyon szertnék választ kapni, hogy kiöntsem-e a 7 kg csalamádé anyagot, mert sajnos a lányom két evőkanállal tett bele. Üdvözlettel: Szűcs Józsefné

Almamagocska (nem ellenőrzött)
Víz?

Mennyi vizet öntesz ennyi ecethez?

Tündüs
Tündüs képe
Offline
Regisztrált: 2008-07-30
Pontjai: 13063
csalamádé

Szia!
Nem kell hozzá víz. 1 napig állnak a zöldségek mielőtt az üvegbe kerülnek, addig elegendő levet eresztenek magukból.
üdv.
Tündüs