Diós szilvatorta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Diós szilvatorta receptje, elkészítése

A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd a tojással és a megreszelt margarinnal gyorsan összedolgozzuk. A tésztát egy cipóba formálva, a hűtőben pihentetjük 30 percig. Közben egy nagy kapcsos tortaformát előkészítünk. A szilvát megmossuk és kimagozzuk, majd csíkokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük. A tésztát a tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk, és a formát úgy béleljük ki vele, hogy pereme is legyen. A forró sütőbe tolva, közepes lángon 15 percig sütjük. A darált dióval behintjük a félig sült tészta alját és az oldalát, ezután megtöltjük a szilvával. A fahéjat és a cukrot rászórva, visszatesszük a forró sütőbe, és közepes lángon készre sütjük. (kb. még 12-15 percig, a sütőtől függően). Csak akkor szedjük ki a formából, ha teljesen kihűlt.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 10 dkg cukor (tésztához)
  • 30 dkg liszt (tésztához)
  • 20 dkg margarin (tésztához)
  • 1 db tojás (tésztához)
  • izlés szerint só (tésztához)
  • 50 dkg szilva (töltelékhez)
  • 10 dkg dió (darált)
  • 15 dkg cukor (töltelékhez)
  • 1 kiskanál fahéj (őrölt)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi Nők Lapja

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8
Átlagérték: 8 (7 szavazat)
Értékelés: nincs