Diós szilvatorta recept |
|||||||
Diós szilvatorta receptje, elkészítéseA lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd a tojással és a megreszelt margarinnal gyorsan összedolgozzuk. A tésztát egy cipóba formálva, a hűtőben pihentetjük 30 percig. Közben egy nagy kapcsos tortaformát előkészítünk. A szilvát megmossuk és kimagozzuk, majd csíkokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük. A tésztát a tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk, és a formát úgy béleljük ki vele, hogy pereme is legyen. A forró sütőbe tolva, közepes lángon 15 percig sütjük. A darált dióval behintjük a félig sült tészta alját és az oldalát, ezután megtöltjük a szilvával. A fahéjat és a cukrot rászórva, visszatesszük a forró sütőbe, és közepes lángon készre sütjük. (kb. még 12-15 percig, a sütőtől függően). Csak akkor szedjük ki a formából, ha teljesen kihűlt. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Kinder torta receptje, elkészítéseHasonló kategóriák alapján: Bomba-jó torta receptje, elkészítéseHasonló kategóriák alapján: Bounty torta receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||