Fahéjas muffin recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Fahéjas muffin receptje, elkészítése

A fahéjas muffin elkészítéséhez a vajat megolvasztjuk, és kikenjük vele a muffin formát. A maradék vajat hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 teáskanál fahéjjal, 1 csipet sóval, és végül az almát is beledolgozzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Kanalanként a lisztes-almás keverékbe dolgozzuk úgy, hogy ne túl folyékony masszát kapjunk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A masszát a muffin formába szedjük, és a sütő középső rácsán kb. 30-35 percig sütjük. A maradék fahéjjal megszórva kínáljuk. 12 db

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 125 g vaj
  • 3 db alma
  • 125 g cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1⁄2 csomag sütőpor
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • 2 db tojás
  • 5 cl tej

Instrukciók

A fahéjas muffin sütéséhez a sütőt kb. 200°-ra kell előmelegíteni. A fahéjas muffin sütési ideje kb ~30 perc.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Beküldött

Elkészítés ideje30 perc
7.77778
Átlagérték: 7.8 (9 szavazat)
Értékelés: nincs