Fehér kenyér házilag I. recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Fehér kenyér házilag I. receptje, elkészítése

1 dl langyos vízben feloldjuk a cukrot, a tejport, és az élesztőt belemorzsoljuk. Meleg helyen megkelesztjük. Az átszitált, langyos lisztet tálba öntjük, a sóval összekeverjük. Ha az élesztő megkelt, a tálban lévő lisztre öntjük, és először nyomkodjuk, majd apránként hozzáöntjük a vizet és az olajat, ezután simára dagasztjuk a tésztát. Cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarjuk, és 45 percig kelni hagyjuk. Utána óvatosan átgyúrjuk, és tetszés szerint tepsibe vagy sütőlapra helyezzük. 20-30 percig pihentetjük, majd felületét tejjel bekenjük, és előmelegített sütőben közepes erősségű tűzön 45-50 percig sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg finomliszt
  • 4 dkg élesztő
  • 4 1⁄2 dl víz
  • 2 dkg
  • 5 dkg olaj
  • 1 dkg cukor
  • 1 evőkanál tejpor

Jegyzet

Én nagyon ritkán sütök kenyeret, de nagyon sokan keresték és kérdezték, hogy hogyan lehet házilag finom kenyeret készíteni. Ezek a házilag elkészíthető kenyér receptek alapművek, szinte minden receptes oldalon megtalálhatók, így bátran merem ajánlani bárkinek ennek a receptnek a kipróbálását is.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

dr. Zackel Erna: Süssünk otthon

Elkészítés ideje3 óra
6.85714
Átlagérték: 6.9 (7 szavazat)
Értékelés: nincs