Fehérboros, mazsolás muffin recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Fehérboros, mazsolás muffin receptje, elkészítése

A Fehérboros, mazsolás muffinhoz borból célszerű erős aromályú, fűszeres fajtát választani, például muskotályost. Az alma helyett kipróbálhatjuk reszelt sárgadinnyével is. A formákat kivajazzuk. A tojást, a barnacukrot, a gyümölcsöt, mézet alaposan, 4-5 percig összekeverjük. Rövid ideig pihentetjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a bort és utána az olajat. Ismét pihentetjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Kb. 6-8 órára hűtőbe tesszük, közben többször átkeverjük. Nyomózsákkal vagy beolajozott evőkanállal a masszát a formákba töltjük. A fehérboros, mazsolás muffint 180 °C-on 30-35 percet sütjük. Miután kihűlt, a tetejét porcukorral meghintjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 db tojás
  • 15 dkg barnacukor
  • 15 dkg alma
  • 2 evőkanál méz
  • 15 cl étolaj
  • 2 dl bor
  • 30 dkg liszt
  • 1 dkg sütőpor

Instrukciók

A fehérboros, mazsolás muffin sütéséhez a sütőt 180°-ra kell előmelegíteni. A fehérboros, mazsolás muffin sütési ideje kb 30 perc.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Beküldött

Elkészítés ideje30 perc
6.5
Átlagérték: 6.5 (8 szavazat)
Értékelés: nincs