Finom rizottó recept |
|||||||
Finom rizottó receptje, elkészítéseEgy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megmosott és lecsöpögtetett rizst, majd a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, és a húsleveskockát. Befedve, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét be nem szívja. Közben a megmaradt olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és rátesszük a csíkokra metélt gombát, leveszöldséget, a karalábét, és az ugyancsak felcsíkozott csirkemájat, valamint a zöldborsót. Erős lángon kevergetve gyorsan megpirítjuk, ezután pedig hozzáadjuk a metéltre vágott sonkát is. Gyengén megsózzuk, és rászórjuk a fűszereket. 3 deci vízzel felöntjük, és felforralva, fedő alatt 5 percig főzzük. Ha a rizs elkészült, a zöldséges-májas ragut ráöntjük, és villával nagyon óvatosan átkeverjük. A rizottót ismét a tűzre tesszük, és felforraljuk. Ezután a tűzről lehúzzuk, és legalább 20 percig fedő alatt hagyjuk állni. Mire az az idő eltelik, a rizs az összes folyadékot magába szívja. Tálalás előtt ismét óvatosan átkeverjük, majd a tányéron ki-ki meghintheti a reszelt sajttal. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Zöldséges rizottó receptje, elkészítéseHasonló kategóriák alapján: Sült rizs receptje, elkészítéseHasonló kategóriák alapján: Epres rizspuding receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||
Igazad van, hiszen szinte minden bolti élelmiszer hemzseg a tartósítóktól és az egyéb adalékanyagoktól... de ettől még nem lettünk okosabbak! Tied (is) a lehetőség, mind a fórum, mind a receptek terén, oszd meg velünk légyszives mindazt, amit erről tudsz, hisz kis hazánkban az emberek nagy többsége még nem helyez ezekre kellő hangsúlyt, és nem tudatosan válogatja össze a napi étrendjét. ...tehát, várjuk a további beírásaidat ebben a témában!
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
Próbáljuk meg az igazi ,természetes ízeket előnyben részesíteni.Köszönöm!