Finom rizottó recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Finom rizottó receptje, elkészítése

Egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megmosott és lecsöpögtetett rizst, majd a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, és a húsleveskockát. Befedve, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét be nem szívja. Közben a megmaradt olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és rátesszük a csíkokra metélt gombát, leveszöldséget, a karalábét, és az ugyancsak felcsíkozott csirkemájat, valamint a zöldborsót. Erős lángon kevergetve gyorsan megpirítjuk, ezután pedig hozzáadjuk a metéltre vágott sonkát is. Gyengén megsózzuk, és rászórjuk a fűszereket. 3 deci vízzel felöntjük, és felforralva, fedő alatt 5 percig főzzük. Ha a rizs elkészült, a zöldséges-májas ragut ráöntjük, és villával nagyon óvatosan átkeverjük. A rizottót ismét a tűzre tesszük, és felforraljuk. Ezután a tűzről lehúzzuk, és legalább 20 percig fedő alatt hagyjuk állni. Mire az az idő eltelik, a rizs az összes folyadékot magába szívja. Tálalás előtt ismét óvatosan átkeverjük, majd a tányéron ki-ki meghintheti a reszelt sajttal.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 db csirkemáj
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 1 csomag vegyes leveszöldség
  • 1 db karalábé
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma (kis fej)
  • 3 evőkanál olaj
  • 20 dkg rizs
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 db húsleves kocka
  • 1 csipetny törött bors
  • 1 csipetny majoranna
  • 1 csomag petrezselyem zöldje
  • 10 dkg reszelt sajt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje45 perc
4.77778
Átlagérték: 4.8 (9 szavazat)
Értékelés: nincs
Anonymous
Egézséges táplálkozás ételízesítő nélkül,húsleveskocka nélkül!!!

Próbáljuk meg az igazi ,természetes ízeket előnyben részesíteni.Köszönöm!

Tündüs
Tündüs képe
Offline
Regisztrált: 2008-07-30
Pontjai: 13071
Vegeta receptje

Ételízesítő helyett ezt is használhatod:
Vegeta receptje, Vegeta készítése házilag

SiteAdmin
SiteAdmin képe
Offline
Regisztrált: 2008-07-28
Pontjai: 4763
Igazad van

Igazad van, hiszen szinte minden bolti élelmiszer hemzseg a tartósítóktól és az egyéb adalékanyagoktól... de ettől még nem lettünk okosabbak! Tied (is) a lehetőség, mind a fórum, mind a receptek terén, oszd meg velünk légyszives mindazt, amit erről tudsz, hisz kis hazánkban az emberek nagy többsége még nem helyez ezekre kellő hangsúlyt, és nem tudatosan válogatja össze a napi étrendjét. ...tehát, várjuk a további beírásaidat ebben a témában!