Görög rakott húsos tészta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Görög rakott húsos tészta receptje, elkészítése

Olívaolajon vagy raman a hagymát, fokhagymát megdinszteljük, belerakjuk a fűszereket, a darált húst és a paradicsomlevet. Összefőzzük. A tésztát kifőzzük. Egy jénai aljára rakjuk a tészta felét, rá a hús felét, megszórjuk sajttal, majd mégegyszer megismételjük (tészta, hús, sajt). A tetejét tejszínnel meglocsoljuk, szerecsendióval megszórjuk. 30 percig sütjük a sütőben.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg hús (darált)
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg spagetti
  • 3 dl paradicsomlé
  • 30 dkg sajt (trapista)
  • izlés szerint kakukkfű
  • izlés szerint bazsalikom
  • izlés szerint oregano
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint delikát

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Conny

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
6.78571
Átlagérték: 6.8 (14 szavazat)
Értékelés: nincs
a (nem ellenőrzött)
Fele ennyi tészta elég, vagy

Fele ennyi tészta elég, vagy dupla adag hús kell