Hagymás burgonyasaláta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Hagymás burgonyasaláta receptje, elkészítése

A burgonyát megmossuk. Sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, forrón megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A burgonyát felkarikázzuk, és egy mély tálba rétegesen lerakjuk a hagymával. Minden réteget sózunk, borsozunk. A tetejére hagyma kerüljön. Az ecetet összekeverjük az olajjal, és kézi habverővel simára keverjük. A keverékkel meglocsoljuk a hagymás krumplit, letakarjuk és összeérleljük (nem kell hűtőbe tenni!)

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 evőkanál borecet
  • 6 evőkanál olaj
  • só, törött bors

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje2 óra
8.30769
Átlagérték: 8.3 (13 szavazat)
Értékelés: nincs