Házi joghurt recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Házi joghurt receptje, elkészítése

A tejet felforraljuk, és állandó keverés közben 5 percig főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni. A joghurtot összekeverjük a cukorral, majd a már csak langyos tejbe belekeverjük. (Turmixgépben a legegyszerűbb összekeverni.) A keveréket széles szájú befőttes üvegbe töltjük, majd a legkisebb lángon üzemelő sütőbe tesszük be úgy, hogy a sütő ajtaja közben nyitv maradjon. Kb. 6 órán át hagyjuk a sütőben, majd joghurtos poharakba széttöltjük, és alufóliával vagy folpackkal szorosan, légmentesen befedjü. Akár 10 napig is frissen tárolható!

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 l tej
  • 1⁄2 dl joghurt
  • 1 mokkáskanál cukor

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság (lánykori gyűjtés)

Elkészítés ideje6 óra
8
Átlagérték: 8 (4 szavazat)
Értékelés: nincs
t.bernadette (nem ellenőrzött)
Van egyszerűbb joghurt

Ez azért nem egy villanyszámlabarát megoldás Smile.
Én leegyszerűsítettem a dolgot. 1 l tejet (a tégladobozossal szeretem, finomabb lesz és tovább eláll, emellett zsírszegény. A házitejjel fura büdös szaga lett.), összekavarok 1 db élőflórás joghurttal. Pici csavaros üvegekbe töltöm (kb 1,5 dl), vagy csak üvegkancsóban hagyom, télen a fűtőtestre teszem, nyáron ki a napra. Kb. 5-6 óra és kész.
Az átmeneti időszak rosszabb egy picit, se fűtés, se nap, de erre az esetre beszereztem egy joghurtkészítő kütyüt, ami nem egy eszelős összeg, de lényegesen kisebb a fogyasztása, mint egy elektromos sütőnek 6 óra folyamatos üzem mellett. Persze ez is csak melegen tart, nem tud egyebet.

SiteAdmin: Köszi a tippet, mindig tanul az ember okos dolgokat

Lilla (nem ellenőrzött)
Házi joghurt - mit csinálok rosszul?

Sziasztok! Én úgy csinálom, ahogy t.bernadette leírta, joghurt készítő gépem is van és dobozos tejből készítem, mégis miután készen van 1 nap után a hűtőben valami furcsa penész szerű réteg keletkezik rajta. Nem penész, mert fehér és a joghurt íze jó, csak nem tetszik és nem tudom, hogy mi ez? A másik pedig, hogy nem lesz elég sűrű. Próbálkoztam már házi joghurttal, tejjel és boltival is, bio-val és nem bio-val, de nem tökéletes az eredmény. Tudtok segíteni?