Házi túró recept |
|||||||
Házi túró receptje, elkészítéseSok helyen lehet kapni házi tejet, használjuk ki és készítsünk belőle túrót. Fémfazékban készítsük. A friss tejbe cseppentsünk kevés ecetet (így hamarabb megalszik). Fedjük le, 2-3 nap alatt megalszik, az idő, a hőmérséklettől függ. Egy lábosban forraljunk vizet, helyezzük rá a fazekat az aludttejjel és fél-háromnegyed órán át gőzöljük. Azután tiszta, fehér konyharuhába öntjük, annak négy sarkát összekötjük, így felakasztjuk és fél napig csöpögtetjük. Azután hűbőbe tesszük, majd a szokásos módon felhasználjuk. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
InstrukciókMennyiséget nem írok, mindenki maga tudja, hogy milyen mennyiségből szeretné készíteni. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló kategóriák alapján: Házi joghurt receptje, elkészítéseHasonló kategóriák alapján: Egyszerű krémsajt receptje, elkészítéseHasonló kategóriák alapján: Tejszín krémsajt receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
Konyharuha helyett én műanyag szűrőbe öntöm, (aminek szitaszerű az alja) és a fazék tetején csöpögtetem le. Kimelegíteni lehet úgy is, ha a legkisebb lángon (lángelosztón vagy ami még jobb, vaslapon ha van) csináljuk. Én abban az edényben altatom meg amiben melegítem és utána azon csepegtetem le, így kevesebb a mosogatnivaló is. Azért házitejből a legfinomabb és több is lesz belőle. Ja és tejföl van a tetején, amit melegítés előtt le kell szedni! Nagyobb tételnél lehet belőle krémsajtot készíteni. (Vagy ha előbb szeded le, akkor vajat,de ehhez már tényleg sok kell.)
SiteAdmin: Köszi, ez valóban fontos kiegészítés!