Házi túró recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Házi túró receptje, elkészítése

Sok helyen lehet kapni házi tejet, használjuk ki és készítsünk belőle túrót. Fémfazékban készítsük. A friss tejbe cseppentsünk kevés ecetet (így hamarabb megalszik). Fedjük le, 2-3 nap alatt megalszik, az idő, a hőmérséklettől függ. Egy lábosban forraljunk vizet, helyezzük rá a fazekat az aludttejjel és fél-háromnegyed órán át gőzöljük. Azután tiszta, fehér konyharuhába öntjük, annak négy sarkát összekötjük, így felakasztjuk és fél napig csöpögtetjük. Azután hűbőbe tesszük, majd a szokásos módon felhasználjuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • tej
  • ecet

Instrukciók

Mennyiséget nem írok, mindenki maga tudja, hogy milyen mennyiségből szeretné készíteni.
Az elkészítési időnél csak a gőzölés idejét írtam. A túró készítése több napot igényel.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság (lánykori gyűjtés)

Elkészítés ideje45 perc
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs
sandornemarianna
sandornemarianna képe
Offline
Regisztrált: 2011-02-19
Pontjai: 4
Házi túró készítése

Konyharuha helyett én műanyag szűrőbe öntöm, (aminek szitaszerű az alja) és a fazék tetején csöpögtetem le. Kimelegíteni lehet úgy is, ha a legkisebb lángon (lángelosztón vagy ami még jobb, vaslapon ha van) csináljuk. Én abban az edényben altatom meg amiben melegítem és utána azon csepegtetem le, így kevesebb a mosogatnivaló is. Azért házitejből a legfinomabb és több is lesz belőle. Ja és tejföl van a tetején, amit melegítés előtt le kell szedni! Nagyobb tételnél lehet belőle krémsajtot készíteni. (Vagy ha előbb szeded le, akkor vajat,de ehhez már tényleg sok kell.)

SiteAdmin: Köszi, ez valóban fontos kiegészítés!