Húsgombócok paradicsommártásban recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Húsgombócok paradicsommártásban receptje, elkészítése

Húsgombóc paradicsom-mártásban

A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajban megfonnyasztjuk. A rizst bő, sós vízben félpuhára főzzük. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a pirított hagymával, a zúzott fokhagymával, a tojásokkal, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és jól összekeverjük. Gombócokat fomálunk belőle és ételízesítős vízben, lassú lángon készre főzzük. Közben elkészítem a paradicsommártást: a hagymát durvára szeletelem és pár percig megpirítom az olajon, ezután hozzáadom a lisztet és zsemleszínűre pirítom. Hozzákavarom a paradicsompürét, a húsgombóc főzőlevélel felhígítom, sóval, borssal, babérlevéllel, zellerrel ízesítem és kis lángon kb. 25 percig főzöm. A végén cukorral ízesítem. A megfőtt gombócokat a paracsommártásba rakom. Tejföllel kínáljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 80 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • 15 dkg rizs
  • 2 fej hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • izlés szerint só, bors, pirospaprika, ételízesítő
  • 1 fej hagyma (mártáshoz)
  • olaj (mártáshoz)
  • 1 kisüveg paradicsompüré (mártáshoz) 360 grammos
  • 2 evőkanál liszt (mártáshoz)
  • izlés szerint só, bors, babérlevél (mártáshoz)
  • izlés szerint zellerlevél (mártáshoz)
  • 2 evőkanál cukor (mártáshoz)
  • izlés szerint tejföl (tálaláshoz)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

összeollózva újság, könyv,

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
7.25
Átlagérték: 7.3 (24 szavazat)
Értékelés: nincs