Húsgombócok paradicsommártásban recept |
|||||||
Húsgombócok paradicsommártásban receptje, elkészítéseA hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajban megfonnyasztjuk. A rizst bő, sós vízben félpuhára főzzük. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a pirított hagymával, a zúzott fokhagymával, a tojásokkal, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és jól összekeverjük. Gombócokat fomálunk belőle és ételízesítős vízben, lassú lángon készre főzzük. Közben elkészítem a paradicsommártást: a hagymát durvára szeletelem és pár percig megpirítom az olajon, ezután hozzáadom a lisztet és zsemleszínűre pirítom. Hozzákavarom a paradicsompürét, a húsgombóc főzőlevélel felhígítom, sóval, borssal, babérlevéllel, zellerrel ízesítem és kis lángon kb. 25 percig főzöm. A végén cukorral ízesítem. A megfőtt gombócokat a paracsommártásba rakom. Tejföllel kínáljuk. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Stefánia-vagdalt receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Fasírt muffinformában receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Húspástétom receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||