Joghurt torta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Joghurt torta receptje, elkészítése

Joghurt torta

A porcukrot összekavarjuk a zselatinnal, majd hozzáöntjük a joghurtot és lassú tűzön, állandóan kevergetve megmelegítjük. Ezután hozzákeverjük a vaníliás cukrot és kihűtjük. Közben felverjük a tejszínt, majd összekeverjük a kihűlt joghurttal. Egy tortaformát folpackkal kibélelünk, díszíthetjük az alját, oldalát ízlés szerinti gyümölccsel (eper, kivi, narancs, mandarin, banán, ananász, stb.) beleöntjük a joghurtos massza felét, gyümölcsdarabokat szórunk bele, majd ráöntjük a massza másik felét. Ha egy kicsit megdermedt a tetejét is díszíthetjük gyümölcsökkel. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 6 dl joghurt
  • 4 dl tejszín
  • 14 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin
  • izlés szerint gyümölcsök

Jegyzet

Én nem natur joghurtból készítem, hanem gyümölcsjoghurtból és ennek megfelelő ízű gyümölcsökkel díszítem. Tejszínnek a Hulalát használom.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Margó

Elkészítés ideje45 perc
7.27273
Átlagérték: 7.3 (22 szavazat)
Értékelés: nincs