Káposztás pogácsa recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Káposztás pogácsa receptje, elkészítése

Káposztás pogácsa

A káposztát lereszeljük, megsózzuk és picit állni hagyjuk. Kevés olajat melegítünk és megbarnítjuk benne a cukrot, majd hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, puhára pároljuk a végén ízlés szerint borsozzuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a langyos, cukros tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, a sót. Jól összedolgozzuk és langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük. Ha megkelt lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, rákenjük a dinsztelt káposzta harmadát, és összehajtogatjuk. 10 percig állni hagyjuk, megint kinyújtjuk a tésztát, megint kenünk rá a káposztából, összehajtogatjuk, ismét állni hagyjuk 10 percet, és ezt még egyszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk, a tetejét késsel kicsit bevagdossuk, megkenjük felvert tojással. Kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 fej káposzta (közepes)
  • 3 evőkanál olaj (káposztához)
  • 1 evőkanál cukor (káposztához)
  • izlés szerint só (káposztához)
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 1⁄2 dl tej
  • 1 kiskanál cukor (élesztőhöz)
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 2 kiskanál

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje2 óra
7.31579
Átlagérték: 7.3 (19 szavazat)
Értékelés: nincs