Kelbimbó főzelék recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Kelbimbó főzelék receptje, elkészítése

Főzelék kelbimbóból

A krumplit megtisztítom, kockára vágom. A kelbimbót felengedés nélkül teszem fel főni, hozzáadom a krumplit, és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Sóval, őrölt köménymaggal, majorannával és vöröshagymával ízesítem. Fedő alatt puhára főzöm. Fokhagymás pirospaprikás rántást készítek: az olajon megfuttatom a felszeletelt fokhagymát, ráteszem a lisztet és zsemleszínűre pirítom, hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm hideg vízzel és besűrítem vele a főzeléket.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg kelbimbó (fagyasztott)
  • 4 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • izlés szerint
  • izlés szerint majoranna
  • izlés szerint őrölt kömény
  • izlés szerint csemege pirospaprika

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Anyukám

Elkészítés ideje45 perc
6.33333
Átlagérték: 6.3 (15 szavazat)
Értékelés: nincs