Korhelyleves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Korhelyleves receptje, elkészítése

A füstölt húst puhára főzzük, a szalonnát apró kockákra vágva zsírjára sütjük. A finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet és felöntjük a félretett füstöltlével. Zsemleszínű rántásba zúzot fokhagymát pirítunk, berántjuk vele a levest. Hozzáadjuk a tejfölt, sót, a citrom levét, a karikára vágott virslit és összeforraljuk. Tálaláskor a felkockázott füstölt húsra rámerjük a levest, tejföllel és finomra vágott snidlinggel díszítjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 35 dkg savanyú káposzta
  • 35 dkg füstölt tarja vagy csülök
  • 35 dkg virsli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 6 dkg liszt
  • csipetny
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • izlés szerint erős paprika
  • 1 db citrom

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje1 óra
7.25
Átlagérték: 7.3 (4 szavazat)
Értékelés: nincs