Kovászos uborka recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Kovászos uborka receptje, elkészítése

Kovászos uborka

10-14 cm-es uborkákat megmosunk, két végét levágjuk, majd két ellentétes oldalról, keresztben háromnegyed részig bevágjuk. Az így négy cikkre nyitott uborkákat egy 5 literes befőttes üvegbe rakjuk. A jól kimosott üveg legaljára kaprot, borsikát teszünk, majd erre egy sor uborkát hosszában állítgatva szorosan egymás mellé. Ezután rétegenként tegyünk bele borsikát, kaprot, fokhagymát (szeletekre vágott vöröshagymát is tehetünk bele). A tetejére egy darab szikkadt kenyeret teszünk, és az egészet leöntjük sós meleg vízzel, 1 literhez 1 evőkanál só (annyi evőkanál só ajánlott, ahány literes üvegbe rakjuk). Meleg helyen érleljük 4-5 napig. Ha elkészült hűtőben tároljuk, hidegen fogyasztjuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 3 1⁄2 kg uborka
  • 3 szál borsikafű
  • 1 csokor kapor
  • 5 evőkanál
  • szükség szerint langyos víz
  • 1 szelet kenyér
  • izlés szerint fokhagyma
  • 1 db 5 literes befőttes üveg

Instrukciók

Az üveget rakjuk egy tálba, mert a lé az első napokon "megindul", a tetejét kistányérral takarjuk le. Szélvédett helyre rakjuk. Ha a lé kifolyik érlelés közben pótolni kell.

Jegyzet

Elkészítési idő: 45 perc + 4-5 napig érlelni kell!

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Anyukám

Elkészítés ideje45 perc
6.16667
Átlagérték: 6.2 (6 szavazat)
Értékelés: nincs