Krumpli Csepi módra recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Krumpli Csepi módra receptje, elkészítése

A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikákra vágjuk. Miközben a krumpli fő, elkészítjük a masszát: A tejet felforraljuk, közben a vaj felét felolvasztjuk egy teflon lábasban, beletesszük a lisztet, fakanállal összekavarjuk és ráöntjük a forró tejet, folyamatosan kavargatjuk, nehogy csomós legyen. Sóval és őrölt borssal ízesítjük. Csak addig kavarjuk, amíg be nem sűrűsödik, vigyázzunk nehogy túl sűrű legyen. A tűzről levéve belekeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt és jól összekeverjük.
Egy tepsit vagy jénait vajjal kikenünk és belerakunk egy sor krumplit, erre a masszát, majd megint krumplit, és így tovább. A tetejére massza kerüljön. Füstölt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben közepes lángon sütjük kb. 30 percig.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 1⁄2 kg krumpli
  • 4 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 kiskanál
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 450 g tejföl
  • vaj (tepsi kenéséhez)
  • füstölt sajt (a tetejére)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Elkészítés nehézsége alapján:

Elkészítés nehézsége alapján:

Elkészítés nehézsége alapján:

Egyéb infók

Forrás

A legjobb barátnőm: CsePi

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
10
Átlagérték: 10 (2 szavazat)
Értékelés: nincs