Krumpligombóc leves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Krumpligombóc leves receptje, elkészítése

Krumpligombóc leves

A két nagyobbfajta krumplit megfőzzük, és jól összetörjük. Beletesszük a tojást, és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ezután feltesszük a levet: a hagymát megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk és felöntjük a krumpli főzőlevével. Beletesszük a zellerzöldet, és a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, belerakjuk a paradicsomot és a paprikát. A levet jól összefőzzük, majd a masszából gombócokat formázunk és folyamatosan belerakjuk a levesbe. (vizes kézzel formázzuk a gombócokat, mert kicsit ragadósak). Amikor az összes gombóc feljön a tetejére kész a leves. Tálaláskor tejfölt keverünk hozzá.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 db krumpli
  • 1 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • izlés szerint tejföl
  • izlés szerint pirospaprika
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • szükség szerint liszt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

Márti, a Tesóm

Elkészítés ideje45 perc
5
Átlagérték: 5 (3 szavazat)
Értékelés: nincs