Lasagne recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Lasagne receptje, elkészítése

Lasagne lebbencstésztából

A olajon megpároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a lereszelt sárgarépát, és az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a kis doboznyi paradicsompürét, belekeverjük a ledarált húst, felöntjük paradicsomlével, sóval, borssal, pizza fűszerkeverékkel ízesítjük, és fedő alatt 30 percig főzzük. Közben kifőzzük a lapokat: egy nem túl mély edényben sós vizet forralunk, pici olajat is teszünk bele, és kisebb adagokban (1-2 lap egyszerre) megfőzzük a tésztát. Elkészítjük a besamelt: a margarint megolvasztjuk, kicsit megfuttatjuk rajta a lisztet, és felöntjük tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Ezután összeállítjuk a lasagnet: margarinnal kikent kisebb tepsi aljára tésztát rakunk, rátesszük a darált hús felét, a besamel harmadát, újra tészta, erre a hús másik felét, a besamel harmadát, tésztát, erre a maradék besamel. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük (200 fokon).

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 50 dkg hús
  • 3 dl paradicsomlé
  • 4 dkg margarin (besamelhez)
  • 4 dkg liszt (besamelhez)
  • 3 dl tej (besamelhez)
  • 20 dkg sajt
  • 9 db lasagne lap
  • izlés szerint só (besamelhez)
  • izlés szerint bors (besamelhez)
  • izlés szerint szerecsendió (besamelhez)
  • izlés szerint só, bors, pizzafűszerkeverék (húshoz)
  • izlés szerint só (húshoz)
  • izlés szerint bors (húshoz)
  • izlés szerint pizzafűszerkeverék (húshoz)

Jegyzet

Nem lasagne lapot vettem, hanem lebbencstészta volt itthon, és azt főztem ki hozzá, 25 dkg volt egy csomagban. Igy jóval olcsóbban el lehet készíteni Smile

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
4.5
Átlagérték: 4.5 (2 szavazat)
Értékelés: nincs
wiliam
wiliam képe
Offline
Regisztrált: 2010-02-10
Pontjai: 2
Lasagne: Én nem szoktam kifőzni a

Én nem szoktam kifőzni a tésztát, hanem több mártást csinálok, hígabbra és mártás-tészta-mártás- tészta mártás sajt és úgy fő meg a tészta. fedő alatt 30 percig főzzük. Közben kifőzzük a lapokat: egy nem túl mély edényben sós vizet forralunk, pici olajat is teszünk bele, és kisebb adagokban (1-2 lap egyszerre) megfőzzük a tésztát. Elkészítjük a besamelt: a margarint megolvasztjuk, kicsit megfuttatjuk rajta a lisztet, és felöntjük tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Ezután összeállítjuk a lasagnet: margarinnal kikent kisebb tepsi aljára tésztát rakunk, rátesszük a darált hús felét,
=========================================
itil training

manoka1977
manoka1977 képe
Offline
Regisztrált: 2009-12-09
Pontjai: 2
Én nem szoktam kifőzni a

Én nem szoktam kifőzni a tésztát, hanem több mártást csinálok, hígabbra és mártás-tészta-mártás- tészta mártás sajt és úgy fő meg a tészta. Így is nagyon finom. Nekem anyukám csinált lasagne tésztát, azzal is nagyon finom és olcsó Smile