Lecsó télire recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Lecsó télire receptje, elkészítése

A paprikát magházától, ereitől megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk (forró vízbe mártjuk), nyolcrészre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rárakjuk a paprikát, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot és készre főzzük (kb. 10-15 perc). Az így elkészült lecsót kihűtjük, majd tetszés szerinti dobozokba rakjuk, és fagyasztóba rakjuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1⁄2 kg vöröshagyma
  • 2 kg paprika
  • 1 kg paradicsom
  • szükség szerint olaj
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint pirospaprika

Jegyzet

Lecsó üvegben elrakva: A paradicsomot egy lábasban felforraljuk, beleöntjük a paprikát és ezzel is csak egyet forralunk rajta, majd így forrón rakjuk üvegekbe. A tetejére késhegynyi szalicilt teszünk, vagy annyi olajat vagy zsírt, ami teljesen befedi az üveg tetejét, az üvegeket lekötözzük és másnapig szárazdunsztba rakjuk.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

szakácskönyv

Elkészítés ideje1 óra
4.54545
Átlagérték: 4.5 (11 szavazat)
Értékelés: nincs