Lekváros bukta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Lekváros bukta receptje, elkészítése

Lekváros bukta szilvalekvárból

Az élesztőt langyos, tejben - 1 kiskanál cukor hozzáadásával - felfuttatjuk. Amikor felfutott összekeverjük a liszttel, a tojások sárgájával, az olvasztott margarinnal, a porcukorral, és a reszelt citrom héjával. Jól összedolgozzuk, tetejét megszórjuk liszttel, egy konyharuhával letakarjuk, és egy órát kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és újból átgyúrjuk. Kinyújtjuk, téglalap alakúra szeleteljük, és minden darabot megtöltünk lekvárral. A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejüket olvasztott vajjal megkenjük, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha megsült porcukorral megszórva kínáljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg sűrű. kemény szilvalekvár
  • 1 db citrom héja

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje2 óra
7.81818
Átlagérték: 7.8 (11 szavazat)
Értékelés: nincs
Ariola
Ariola képe
Offline
Regisztrált: 2010-09-08
Pontjai: 3
Fincsi bukta

Imádom a receptjeidet. Rengeteget lestem már innen. Ez a lekváros bukta naon fincsi lett !
Köszi!