Lencse saláta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Lencse saláta receptje, elkészítése

Lencse saláta

A kiválogatott lencsét előző este hideg vízbe áztatom. Másnap babérlevéllel és reszelt citromhéjjal kevés sós vízben puhára főzőm, majd kihűtöm.
Salátalét készítek olajjal, ecettel, cukorral, törött borssal, és karikákra vágott, forrázott lila hagymával, majd hozzáadom a leszűrt lencsét.
Hűtőszekrényben több órán keresztül érlelem.
Tálaláskor megszórom finomra vágott metélőhagymával.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 30 dkg lencse
  • 1 db babérlevél
  • 1⁄2 db citrom (csak a héja)
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 cl ecet (10 %-os)
  • 5 dkg kristálycukor
  • 15 dkg hagyma (lila)
  • 1⁄2 csomag hagyma (metélő)
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors (őrölt)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje2 óra
6.06667
Átlagérték: 6.1 (15 szavazat)
Értékelés: nincs