Lencsefőzelék recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Lencsefőzelék receptje, elkészítése

Az előző nap beáztatott lencsét - a sót, babérlevelet és a fokhagymát is hozzáadva -, az áztatólében feltesszük főni. Ha szükséges, főzés közben pótoljuk a vizet, de mire megfő, annyi leve se maradjon amennyi ellepi. Kevés olajon szalma színűre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd a liszttel hagymás rántást készítünk,ezt pirospaprikával megszórjuk, és a főzelékhez öntjük. A főzeléket ezután ecettel ízesítjük. Tejöllel, tükörtojással tálaljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1⁄2 kg lencse
  • 2 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipetny pirospaprika
  • só, ecet
  • 1 dl tejföl
  • 4 db tükörtojás

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

lánykori gyűjtés

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
6.68
Átlagérték: 6.7 (25 szavazat)
Értékelés: nincs