Lucskos káposzta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Lucskos káposzta receptje, elkészítése

Sertésoldalast, szegyet, esetleg bőrös részeket veszünk és sós vízben félig megfőzzük. A káposztát kétujjnyi szeletekre vágjuk, a húst levével együtt ráöntjük és puhára főzzük. Világos rántást készítünk és ezzel a káposztát felengedjük. Ecettel, kaporral, csomborral és egy kanál tejföllel ízesítjük. Ha nem elég sűrű, kevés habarást adhatunk hozzá. A húst szeletekre vágjuk és a káposzta tetején tálaljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 40 dkg sertéshús
  • 1 kg fehér édes káposzta
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • kapor, csombor, ecet, só

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8.44444
Átlagérték: 8.4 (9 szavazat)
Értékelés: nincs