Majonéz házilag recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Majonéz házilag receptje, elkészítése

A tojássárgát egy mély tálban habverővel keverjük, az olajat az elején cseppenként adagoljuk a tojássárgához, amikor keményedni kezd vékony sugárban önthetjük hozzá. Amikor már olyan kemény lesz, mint a vaj, hozzáadjuk a mustárt, porcukrot, sózzuk és citromlével ízesítjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • 2 csepp citromlé
  • 1 kiskanál mustár
  • csipetny
  • csipetny porcukor

Instrukciók

Anyósom szerint, ha a mustárral kezdjük meg a tojássárga keverését, könnyebben felveszi az olajat, nem csapódik ki.

Jegyzet

Az olaj és a tojás azonos hőmérsékletű legyen.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Elkészítés nehézsége alapján:

Egyéb infók

Forrás

szakácskönyv

Elkészítés ideje5 perc
6.92857
Átlagérték: 6.9 (14 szavazat)
Értékelés: nincs
jutka3333 (nem ellenőrzött)
majonéz elkészítése házilag

hát ha ezt megnézitek, itt aztán nem csapodott ki sehonnét semmi 2 perces majonéz.

Anonymous (nem ellenőrzött)
Majonéz házilag: ha úgy készited,

ha úgy készited, hogy egy tojás sárgája és egy főtt tojás sárgája, akkor nem fut össze a majonéz!

gigi (nem ellenőrzött)
Már nem vagyok fiatal, de én

Már nem vagyok fiatal, de én is csak nemrég tanultam, hogy ha a tojássárgát előbb a mustárral keverjük össze, akkor nem kell óvatosan csepegtetni az olajat, bátran lehet önteni. Nagyon gyors.