Majonézes burgonyasaláta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Majonézes burgonyasaláta receptje, elkészítése

Majonézes krumpli saláta

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és ecetes, cukros, sós lében karikákra vágjuk. A lila hagymát szintén karikákra vágjuk, és ugyanebbe az áztatólébe rakjuk. Ha kihűlt, a hagymával együtt leszűrjük. A majonézt a tejföllel simára keverjük, a mustárt is hozzáadjuk, és pár csepp ecettel meg egy kevéske cukorral utánaízesítjük. A hagymás burgonyát ebbe forgatjuk. A kockára vágott sonkát és a sajtot is belekeverjük. Hűtőben legalább 1 napig hűtjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej hagyma (lila)
  • 1 doboz majonéz (nagy tubus)
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg gépsonka
  • 20 dkg sajt (ementáli)
  • 1 kiskanál mustár
  • izlés szerint ecet
  • izlés szerint cukor
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint ételízesítő

Jegyzet

A fotón látható változatból kihagytam a sonkát és a sajtot, díszítésként főtt tojást és kaliforniai paprikát tettem rá. Így is nagyon finom lett.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Heves megyei hírlap

Elkészítés ideje1 óra
6.9375
Átlagérték: 6.9 (16 szavazat)
Értékelés: nincs
F. Anikó (nem ellenőrzött)
krumpli saláta

Köszi Tündüs, fincsi lett a saláta!

Tóthné
Tóthné képe
Offline
Regisztrált: 2008-09-14
Pontjai: 23
Másik verzió

Én a karikára vágott hagymát felfőzőm, és a krumplit nem rakom a savanyú lébe.