Majoranás mustáros csirkemáj recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Majoranás mustáros csirkemáj receptje, elkészítése

A csirkemájat óvatosan szétszedjük, a nagyobb ereket eltávolítjuk. Gyorsan megmossuk, leszárítjuk. Minden darabot bekenünk kevés mustárral, és meghintjük parányi törött borssal. Ezután lisztbe mártjuk mindkét oldalát. Egy jó nagy serpenyőben - amekkorába az összes máj belefér - felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a nagyon finomra vágott vöröshagymát. Ezután a lisztes májdarabokat beletesszük a hagymás olajba. Rászórjuk a morzsolt majorannát, és azonnal lefedjük. Ha az alsó felük megsült (3-4 perc) lapátkanállal óvatosan alányúlva megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük, de már fedő nélkül. Ha az étel elkészült, csak akkor sózzuk meg, vagy pedig a tányéron, ki-ki ízlés szerint. Bármilyen burgonyaköret és saláta illik hozzá. Ez az étel kizárólag frissen jó.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma (kis fej)
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál majoranna
  • 1 csipetny bors (őrölt)
  • izlés szerint

Instrukciók

Ha megmarad belőle, érdemes 1-2 főtt burgonyával megdarálni, és reszelt sajttal összekeverve meleg szendvicsre kenni.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje30 perc
8.55556
Átlagérték: 8.6 (9 szavazat)
Értékelés: nincs