Méteres kalács recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Méteres kalács receptje, elkészítése

Méteres kalács

Tészta: A porcukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, a keményre felvert tojásfehérje habot és az egészet jól összekeverjük. A masszát kettéosztjuk, egyik feléhez hozzákeverjük a kakaót és őzgerinc formában mindkét tésztát megsütjük (előmelegített sütőben). A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejjel elkészítjük a pudingot és ha kihűlt, a kikevert margarinhoz adjuk. A kihűlt tésztát felszeleteljük, felváltva (egy világos, egy sötét) megkenjük a krémmel és jó szorosan sorba rakjuk. A tészta tetejét csokimázzal vonjuk be, másnap ferdén szeletelve tálaljuk. A mázhoz a porcukrot a kakaóval és a vízzel sűrű péppé főzzük, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 25 dkg finom liszt (tésztához)
  • 25 dkg porcukor (tésztához)
  • 4 db tojás (tésztához)
  • 1 1⁄2 dl víz (tésztához)
  • 1 1⁄2 dl olaj (tésztához)
  • 1 csomag sütőpor (tésztához)
  • 4 evőkanál kakaó (tésztához)
  • 25 dkg margarin (krémhez)
  • 20 dkg porcukor (krémhez)
  • 1 csomag puncspuding (krémhez)
  • 2 dl tej (krémhez)
  • 3 dkg margarin (mázhoz)
  • 20 dkg porcukor (mázhoz)
  • 3 evőkanál kakakópor (mázhoz)
  • 3 evőkanál víz (mázhoz)

Jegyzet

A csokimáz a "Zserbó"-nál leírt (nekem) jól bevált recept szerint készült.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje2 1⁄2 óra
9.2
Átlagérték: 9.2 (10 szavazat)
Értékelés: nincs