Mézes puszedli recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Mézes puszedli receptje, elkészítése

Mézes puszedli

A tojássárgákat és az egész tojást kikeverjük a porcukorral. A mézet és a zsírt meglangyosítjuk, hogy folyós legyen, és a tojásos keverékhez öntjük. Belekavarjuk a tejfölt és a fűszereket (vaníliás cukor, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, gyömbér). A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, és összedolgozzuk a kikevert folyékony tojásos, mézes masszával.
A tésztát betesszük pihenni a hűtőbe. Másnapra kellően szilárd, formázható lesz.
A sütés: golyócskákat formálunk. Viszonylag egyformák lesznek, ha egy teáskanállal szedegetjük a tésztamasszát. 160-170 fokon 10-12 perc alatt megsül.
Máz: a kimaradt tojásfehérjéből habot verünk, majd a porcukrot hozzáadva tovább verjük. Most lehet a habba a forró puszedliket beleforgatni, utána sütőpapírra szedni, szárítani.
Az alapmázat lehet ízesíteni ízlés szerint: reszelt narancshéj, vagy citromhéj, kakaópor + fahéj, kókuszreszelék stb. Úgy könnyű a díszítés, ha mély, de kis alapterületű tálban van a máz.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 3 db tojás (csak a sárgája)
  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg zsír
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 kiskanál vaníliás cukor
  • 1 1⁄2 kiskanál őrölt fahéj
  • 1⁄2 kiskanál őrölt szegűszeg
  • 1⁄2 kiskanál őrölt gyömbér
  • 60 dkg liszt
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • 3 db tojás (csak a fehérje)
  • 25 dkg porcukor (mázhoz)

Jegyzet

Egy másik karácsonyi sláger, a bejgli bevált recetpje itt található: Bejgli recept elkészítése

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje2 1⁄2 óra
9.08333
Átlagérték: 9.1 (12 szavazat)
Értékelés: nincs