Olasz húsgombóc tésztával, paradicsommártásban recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Olasz húsgombóc tésztával, paradicsommártásban receptje, elkészítése

Olasz húsgombóc paradicsom mártásban

A kenyeret vízben áztatom, majd jól kicsavarom. A húshoz hozzáadom az áztatott, kicsavart kenyeret, a reszelt vöröshagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, az összezúzott fokhagymát, a tojást, sóval, borssal ízesítem, és hozzáadom még a citrom reszelt héját és kifacsart levét. A masszából apró gombócokat készítek, majd kevés olajon aranybarnára sütöm őket.
Ezután elkészítem a mártást: a paradicsompürét egy nagy lábasba öntöm és hozzáadaom a vizet, a húsleveskockát, a vörösbort. Bazsalikommal, rozmaringgal, sóval, borssal ízesítem és belenyomom a fokhagymát is, majd összeforralom. Ezután belerakom a húsgombócokat, a lángot takarékra veszem, és további 15 percig főzöm. Közben kifőzöm a tésztát. Tálaláskor a tésztára szedem a húsgombócokat, egy kis mártást öntök rá, és sajttal bőven megszórom.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg darált hús
  • 3 szelet kenyér
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1⁄2 db citrom
  • só, őrölt bors
  • 50 dkg paradicsompüré (mártáshoz)
  • 1 dl víz (mártáshoz)
  • 1⁄2 db húsleveskocka (mártáshoz)
  • 2 dl vörösbor (mártáshoz)
  • 1 szál rozmaring (mártáshoz)
  • 2 evőkanál friss bazsalikom (mártáshoz)
  • 1 gerezd fokhagyma (mártáshoz)
  • izlés szerint só, őrölt bors (mártáshoz)
  • csipetny cukor (mártáshoz)
  • 50 dkg tészta
  • olaj a sütéshez
  • sajt (a tetejére)

Jegyzet

Rozmaring nekem csak őrölt volt, és nem friss. A tészta bármilyen lehet, ki milyet szeret.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

ismerős + internet

Elkészítés ideje1 óra
6.75
Átlagérték: 6.8 (4 szavazat)
Értékelés: nincs