Örmény vékony kenyér házilag recept |
|||||||
Örmény vékony kenyér házilag receptje, elkészítéseLangyos, lisztes cukros vízben a szárított élesztőt feloldjuk, kelni hagyjuk és a lisztet, a cukrot, a sót, a búzacsírát, a vajat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy jó, kemény nyújtható tésztát kapjunk. Az egészet lisztezett gyúródeszkára borítjuk és jól kidolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és fényes nem lesz. Ha ragad a tészta, szórjuk meg liszttel. Ezután a tésztát zsírozott tálba helyezzük és a tetejét is megzsírozzuk. Letakarjuk és 1 - 1,5 órán át kelesztjük. Miután a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Átgyúrjuk és 10-12 darabra vágjuk. Kis cipókat formázunk belőle 45 percig letakarva kelesztjük. Ezután a lisztezett gyúródeszkán megkelt kis cipókat 25-30 cm átmérőjű, néhány mm vékonyságú lapokká nyújtjuk, zsírozott sütőlapra helyezzük, tojáslével megkenjük és beszórjuk szezámmaggal. Előmelegített, közepes meleg sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Akkor jó a kenyér, ha felpuffadt. Nagyon kellemes ízű. különleges kenyérféle. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
JegyzetÉn nagyon ritkán sütök kenyeret, de nagyon sokan keresték és kérdezték, hogy hogyan lehet házilag finom kenyeret készíteni. Ezek a házilag elkészíthető kenyér receptek alapművek, szinte minden receptes oldalon megtalálhatók, így bátran merem ajánlani bárkinek ennek a receptnek a kipróbálását is. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Sajtos barna kenyér házilag receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Ízesített finom kenyér házilag receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Fűszeres kenyér házilag receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||